+386 1 77 74 787 (med delavniki, 9-15)

Napisi in prestopki svetovnih modnih znamk

  22. 02. 2019      Iz sveta mode

Poznate občutek, ko niste prepričani, kako nekaj prebrati ali izgovoriti, in zdaj morate nekomu povedati "tujo besedo". Torej nočete biti nerodni? In nenadoma vam pade kamen iz srca, ko vas drugi niti ne poškoduje in ste celo veseli, da je pravilno izgovarjal na izgovorjavo. Napaka, poslušalec je lahko samo taktičen.

Večina ljudi se zmoti v jeziku, ki ga v resnici ne pozna, ne posluša ali pa preprosto nima talenta za jezike, zagotovo pa ima talent za druge stvari. Torej, ko smo ga povzeli okrog in okoli, saj je rečeno, da "naučeni z neba niso padli", smo se odločili, da vam podrobneje predstavimo, kako se v naši panogi izgovarjajo svetovne modne znamke, katerih izgovorjava je najbolj zapletena.

Oblikovno

Torej je vsekakor španska modna znamka Desigual , tukaj se samo pretiramo, kolikor lahko. Veste, španščina ima eno ogromno prednost, v večini primerov se bere tako, kot je napisana. Seveda obstajajo različne izjeme, kot na primer, ko Majorka bere Majorja, vendar vas ne rabi motiti. Tako Desigual ne bere Deziqual, Dezigvel, Disigual, Desiguel, Designial, Designal, Disgvíl, ampak preprosto DESIGUAL .

Oblikovno

Ju'sto

Druga blagovna znamka, pri kateri pogosto skrečemo ime, je italijanska znamka Ju'sto . Justo, Chusto, Gusto, Jest, Justo, Judo . Pravzaprav ima ta oznaka bolj zapleteno izgovorjavo, kot bi lahko celo pričakovali. Prvi dve črki pred apostolom se bereta kot nekaj med J in H.
Ju'sto

Crocs

Nenazadnje imamo priljubljeno blagovno znamko Crocs . Ki jih običajno pravilno izgovorimo kot Kroks. Toda pri pisanju je še huje, mnogi od nas jih prepisujejo glede na to, kako slišijo fonetično kot Kroks ali pa o njem mislijo kot Croks, Crosky.

Crocs

Objavil: Differenta Team

Vam je všeč članek?

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev, prilagajanje oglasov in analizo prometa. Več informacij