+386 1 77 74 787 (med delavniki, 9-15)

Modni nasveti

Kako skrbeti za usnjeno in usnjeno torbico?

  12. 08. 2019      Kako se obleči

Pozdravljeni,

Imam čudovito usnje iz vaše e-trgovine, vendar bi rad, da ostane v dobrem stanju čim dlje. Katere osnovne nasvete naj upoštevam? Hvala


Ivanka N.

Odgovor

Milá Ivanko,

Tu je nekaj osnovnih nasvetov, kako podaljšati življenjsko dobo usnjene ali usnjene jakne.

Impregnirajte!

Kemična zaščita je ključna, če nameravate v vsakem vremenu uporabljati suknjič ali čevelj ali torbico. Pogoste spremembe vlage lahko ne koristijo koži. Skupaj z novim usnjenim kosom si priskrbite tudi preizkušen izdelek za impregnacijo kože in pravilno obdelajte kožo, tako da še pred pršenjem nanesete pršenje.

Bolje suh  

Koža, tudi najvišje kakovosti, ne sme postati zelo mokra. Enako velja za usnje. Zato vedno nosite dežnik s seboj in se izogibajte dolgotrajnemu dežju. Če ne morete več preprečiti zamašitve, omogočite ustrezno sušenje ob prvi primerni priložnosti, najbolje na sobni temperaturi, vendar ne blizu grelnika in zagotovo ne v sušilniku za oblačila). Tako visoke temperature ne koristijo koži.

brez pranja  

Usnjena jakna je točno tista vrsta oblačil, ki jo je treba dati v varstvo strokovnjakom za kemično čiščenje. Tu bi morali zagotoviti dobro storitev in pravilno uporabljen način pranja, ki ne bo škodoval koži. Če ne želite ali nimate možnosti, da usnjeno jakno postavite na kemično čiščenje, potem je na splošno priporočljivo izbrati samo ročno pranje z neagresivnimi detergenti brez mehčalca tkanine in pretiranega parfuma. Izogibajte se pralnemu stroju! To za kožo ni dobro - obstaja nevarnost izgube barv in poškodb drobnih podrobnosti.

Pazite na likanje

Koža lahko prenese toploto železa, vendar ni priporočljivo uporabljati previsokih temperatur. Svojo usnjeno jakno morate vedno likati nad drugo krpo (na primer krpo) ali pa je sploh ni treba likati, saj je material trmast in nima nagnjenja k škripanju.

Hranite ločeno od neposredne svetlobe

Bivanje v sončnih usnjenih jopičih ni tako dobro kot bivanje v dežju. Poletje je čas, ko mora usnjena jakna varno visiti v garderobi na oblikovanem obešalniku. Kožico zamenjajte s primerno   kardigan !

Ne pozabite, da se boste v modnih kosih iz podjetja Differentu počutili kot v svoji koži.

Zato danes ujemite nekaj zase! ;)

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev, prilagajanje oglasov in analizo prometa. Več informacij