+386 1 77 74 787 (med delavniki, 9-15)

Modni nasveti

Kako skrbeti za krpo iz krpe?

  26. 03. 2020      Kako se obleči

Pozdravljeni,
Od tebe sem dobila čudovito masko, ki jo lahko kupim brezplačno. Mi lahko svetujete, kako skrbeti za tančico? Koliko oprati, koliko likati in skladiščiti? Slišal sem, da je pomembno tudi pravilno vstaviti masko in jo izklopiti. Kakšna so pravila glede nošenja?
Hvala
Dana S.

Odgovor

Dragi Dano,
zelo smo veseli, da vam je všeč maska z različnega.cz. Maska ni samo modni dodatek, kot vemo, ampak v trenutnih razmerah še posebej zaščitna naprava! Tu je nekaj osnovnih nasvetov, ki vam bodo pomagali varovati in ustrezati vam in vaši okolici!
1.Nandaváme veku
Če morate masko odstraniti ali odstraniti, je pomembno, da si roke temeljito umijete. To pomeni, da 20 sekund obrišete roke pod curkom tople milne vode ali uporabite antibakterijski gel ali razkužilo. Ne pozabite na dele za nohte itd. In še en NASVET! Če ste utrujeni od štetja 20 sekund, med pranjem zapojte pesem "Mačka pleže luknjo", to deluje odlično! ;)
Ko si nadevamo masko, se čim manj dotikamo obraza in tkanine. Spredaj se ne dotikajte, tančico povlecite čez brado. Drape naj lepo pokriva obraz od nosu do brade.
2. Nošenje draperije
Krpo nosite 2-4 ure, preprosto, dokler ni mokra! Potem je treba to spremeniti, saj takšna tančica ne bi samo izpolnila svojega namena, ampak bi pod njim tudi razmnoževala patogene, kot so plesni in kvasovke, kar našemu zdravju zagotovo ne bi koristilo.
3. Odstranite tančico
Odstranjevanje se izvede na enak način kot odstranjevanje. Roke si spet dobro umivamo, sprednjih delov se ne dotikamo več in zategnemo z gumijastimi trakovi ali vezalkami.
Na tej točki menite, da je draperija onesnažena in jo pripravite na čiščenje!
4. Pranje / čiščenje zastirke
Masko je treba po nošenju sterilizirati, kar lahko dosežemo na enega od naslednjih načinov:
Drapič sperite na najvišjo temperaturo, vsaj 60 ° C z uporabo razkužilnih gelov. Nato krpo pravilno likamo, ko je še mokra.
Druga oblika sterilizacije je vrelišče draperije v loncu z vodo in spet temeljito likanje.
Čiste zavese shranjujte v čisti, zaprti posodi.
Takšne maske vam ne bodo samo ustrezale, temveč tudi popolnoma izpolnile svoj namen.
Lep dan in # tančico!
Markéta za Team Different.cz
Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev, prilagajanje oglasov in analizo prometa. Več informacij