+386 1 77 74 787 (med delavniki, 9-15)

Modni nasveti

Kako raztegniti usnjene čevlje?

  19. 08. 2019      Kako se obleči

Lep pozdrav drugačnim!

Od vas imam čudovite usnjene čevlje Desigual, vendar jih moram izvleči, ker trdo delajo. Kako jih ne morem preveč uničiti? Mi lahko svetujete?


Ladislava V.

Odgovor

Milá Ladislavo,

Brez stacha, obstaja veliko načinov, kako si obuvati nove čevlje. Toda nekateri nasveti za vrtce, o katerih ste prebrali na internetu, vam bodo pokvarili čevlje in jih ne razširili. Pa jih opazujte!

Poglejmo, kako varno raztegniti usnjene čevlje.

 • Kako potegniti čevlje v širino?

 1. Lahko kupite razpršilec za čevlje, ki ga lahko razpršite znotraj čevlja, pustite, da deluje, hkrati pa počasi tekajte čevlje doma.
 2. Generacija naših babic in mamic je navlažila močnejše nogavice, ki so jih nosili in si nadela čevlje. V takšni opremi je treba hoditi v čevljih doma. Starodaven način zagotavlja udobno in varno raztezanje vsake usnjene obutve , tudi če ima pete.
 3. V trgovinah je posebna raztezna pena, ki omogoča, da se čevlji potegnejo v širino in dolžino z uporabo napenjalnikov. Najvarnejši način, da izvlečete svoje majhne čevlje, je uporaba napenjalcev. Čevlji več ur tekajte po domu in se po sprehodu po dnevni sobi vrnite v zapornico. V primeru uporabe razpršila za širjenje čevljev je potrebno razpršiti po čevljih in postopek večkrat ponoviti.
 4. Če čevlje obrišete z alkoholom, se bo zagotovo zrahljal. Drgnite jih zelo previdno in raje notranjost čevlja.
 • Kako razširiti nožni prst?

 1. Poskusite potegniti ozko konico s krpo, ki ste jo nalili s kisom in jo v čevelj postaviti na problematično mesto.
 2. Za podaljšanje ali popuščanje konic čevljev se uporablja natezalec s spustnim vrhom. To kopito bi moralo biti dejansko večje od samega konice. Natezalec vstavite v čevelj in ga počasi razširite z njim. Trakovi imajo nastavljivo širino nožnih prstov, tako da lahko ozek noh počasi razširite s palca. Na voljo v trgovinah s čevlji ali v posebnih e-trgovinah, ki ponujajo plastiko kot material za izdelavo, lahko kupite tkaninsko nategovalnik z jeklenimi vzmetnimi ali lesnimi napenjalci, ki so dražji, vendar čevlje povlecite varno in natančno. Nahrbtnike lahko kupite v več vrstah - ženski ali moški čevlji , škornji in poletni čevlji.
 • Kako razširiti čevlje za velik pohod?

Če imate velik nagon in vam klasične mokre nogavice ne pomagajo, poskusite navlažiti nogavice z alkoholom in tekaško obutvijo. Če tudi ta metoda ne deluje, je mogoče, da se od znotraj razširi alkohol na kožo in previdno raztegne kopito.

 • Morate raztegniti samo del čevlja?

Če morate mehčati ali raztegniti samo del čevlja, nanesite alkohol ali alkohol na predel, ki vas potiska. Sprej lahko uporabite tudi za raztezanje čevljev, ki jih razpršite na želeno mesto.

 • Kako zmehčati peto čevljev?

Zmehčajte pete, tako da navlažite krpo in jih rahlo udarite skozi krpo. Steklene površine lahko drgnete med prste ali uporabite kremo za mehčanje materiala. Od tega je odvisno, iz česa je izdelana obutev.

 • Ali režete trakove na poletnih čevljih ?

Razpršite po trakovih, da material zmehčate ali kupite parafinsko svečo, ki jo na trakove nanesete večkrat od znotraj, material nežno vtrite med prste in koža se zmehča.

 • Pazite mraza!

Babov nasvet na različnih strežnikih priporoča, da napolnite vreče z vodo, jih oblečete v čevlje in jih izpostavite zmrzali. Ko se voda v čevljih razširi, se pritisk začne širiti sam. Ta metoda danes ni zelo primerna. Obstaja več boljših, še cenovno možnosti kot dobro in dobro potegni usnjene čevlje, in se prepričajte, da ne bo uničil preobratu.

 • Vam je kateri od zgornjih nasvetov pomagal?

Kako širiti majhne čevlje, če vsa tehnika ne uspe? Obiščite servisno delavnico za popravilo čevljev, kjer imajo posebno opremo za raztezanje čevljev. Cena se razlikuje. Pričakujte, da boste porabili približno 100-200 CZK, odvisno od tega, za kakšne čevlje se boste odločili obiskati.

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev, prilagajanje oglasov in analizo prometa. Več informacij