+386 1 77 74 787 (med delavniki, 9-15)

Modni nasveti

Kako očistiti usnjene čevlje?

  12. 08. 2019      Kako se obleči

Pozdravljeni,

Dolgo sem iskal nekaj preverjenih nasvetov, kako očistiti usnjene predmete (npr. Usnjene čevlje). Ne želim, da se dragi kosi hitro pokvarijo in starajo. Bi mi lahko svetovali, kako na splošno skrbeti za to gradivo?

Hvala


Jana

Odgovor

Milá Jano,

Hvala za preiskavo. Usnje je lep in trpežen material, vendar moramo zanj dobro poskrbeti. ;)

Najboljši prijatelj: Krtača

Manjše madeže in umazanijo najbolje odstranite iz čevlja z vodo in milom. Toda za odporne madeže in odrgnine ni dovolj. Če so čevlji umazani, uporabite posebne izdelke, ki so namenjeni čiščenju odpornih madežev, ščetk! Postopek obdelave obutve je naslednji:

1. S krtačo odstranite umazanijo

Umazanija lahko oslabi vlakna v usnjenih čevljih, kar povzroči nepopravljive razpoke. Po vsaki uporabi nežno krtačite čevlje.

2. Trdovratne madeže odstranite z milom

Na čevelj nanesite malo mila in ga nato nežno, s krožnimi gibi, z mehko stranjo krtače / gobice obrišite. Namesto tega ponovite večkrat, z malo vode ne nalijte veliko vode naenkrat.

3. Nanesite kremo za poliranje in jo nanesite s čopičem za čevlje

Uporabite prozorno ali primerno obarvano kremo za poliranje in jo s suho krpo razmažite po celotnem čevlju.

4. Poliranje!

Pustite, da se krema nekaj minut po nanosu namaka. Nato jih znova polirajte s čisto, mehko krpo in čopičem za poliranje.

5. Nujna je impregnacija

Po čiščenju in poliranju čevljev nanesite zaščitno razpršilo z razdalje 30 cm. Vaši usnjeni čevlji bodo ostali mehki, prožni in vodoodporni. Nanašanje zaščitnega razpršila ponovite vsaj štirikrat na leto, še posebej, če živite na območju s pogostimi padavinami.

Usnjeni čevlji, ki jih boste imeli radi   tukaj!

Ne pozabite, da se boste v modnih kosih iz podjetja Differentu počutili kot v svoji koži. Zato danes ujemite nekaj zase! ;)

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev, prilagajanje oglasov in analizo prometa. Več informacij