DARILO - Športna torba Desigual 2v1 nad 105 €DARILO - Športna torba Desigual 2v1 nad 105 €ŽELIM SI TO
+386 1 77 74 787 (med delavniki, 9-15)

Modni nasveti

Kako očistiti madeže na kavi?

  29. 03. 2019      Splošna vprašanja

Pozdravljeni,

Potrebujem nasvet. Obožujem kavo in brez nje ne bom udaral. Ker nimam klasične sedeče službe, ampak delovni čas preživim v avtu, sem vedno odsoten od kave :). Bi mi svetovali, kako čim bolj učinkovito očistiti kavo?


Simona Štrobová

Odgovor

Draga Simono,

vas lahko umirimo, niste sami. Zato imamo za vas nekaj nasvetov, kako hitro in enostavno odstraniti kavo iz oblačil.

 1. Hladna voda
  Če imate možnost, da tkanino takoj sperite s hladno vodo . Hladna voda je v tem primeru zelo pomembna, saj ko so tople, pike postanejo bolj "žareče" v globino.
 2. Limonin sok
  Limona je dezinfekcija. Tkanino namočite z limono in pustite delovati vsaj 10 minut . Nato ga očistite z mlačno vodo ali krpo.
 3. Kuhinjska sol
  Če zmešate sol z vodo, na kavo operite madež in pustite nekaj časa delovati, bo madež izginil. Nato madež samo sperite s hladno vodo.
 4. Vinski kis
  Tako kot limona tudi kis razkuži, očisti in celo konzervira. Na madež dajte kis in ne želi delovati nekaj časa . Nato ponovno sperite s hladno vodo in ne pozabite umiti, da odpravite vonj po kisu.
 5. Soda bikarbona
  Soda bikarbona je odlična pomoč pri odstranjevanju različnih madežev na tekstilu. Pecilno soda zmešajte z vodo, dokler ne nastane matični mleček, nanesite ga na madež in pustite, da se namaka več ur, nato sperite s hladno vodo.
 6. Peroksid
  Če že imate starejši kavni madež na tekstilu, potem jasno posegnite po vodikovem peroksidu skupaj z glicerinom, madež poškropite z glicerinom in nato peroksidom . Pustite delovati in sperite v hladni vodi. Najprej se prepričajte, da manjši in manj opazen kos krpe ne reagira s peroksidom, da ne poškodujete krpe
 7. V zadnjem primeru vam bo zagotovo pomagala storitev kemičnega čiščenja.

Lep dan za www.different.cz, želi Nikol.

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev, prilagajanje oglasov in analizo prometa. Več informacij