+386 1 77 74 787 (med delavniki, 9-15)

Modni nasveti

Kako izmeriti velikost majice?

  09. 07. 2018      Kako se obleči

Pozdravljeni,

Rad bi naročil prijateljevo rojstnodnevno majico, na žalost ne vem točno, kako bi jo izmeril, da bi naročil pravo velikost. Mi lahko svetujete?


Alena Divišová

Odgovor

Dragi Aleno,

Dimenzije srajc so podane z obodom ovratnika v cm. V notranjosti se meri od luknje do gumba. Drugih dimenzij običajno ni, tako da če kupujete majico prek trgovine, morate kar najbolje izmeriti storitev za stranke, preverite.

moška majica

Najprej boste morali izmeriti partnerja. Vzemite merilni trak in ga zavijte okoli vratu pod jedro, tako da ni popolnoma tesen. Pod njo vstavite dva prsta od spredaj. Izmerite cm navzgor. Končna velikost sta velikost ovratnika srajce (v bistvu osnovna velikost) in velikost moške konfekcijske majice . Če vaš moški ne vklopi zadnjega gumba, priporočamo majico s številko manjše .

Najboljše za moške je majica tesno prilegajoč se tik ob telesu. Da ne bi ovila svojega telesa, v njem pa tudi ne plavala. Kar zadeva rokave, mora biti manšeta srajce končana nekje v bližini sklepa nožnega prsta, ko jo tesno privijte na telo. In naj bo le dovolj širok, da lahko ročno uro nežno ovije. Priporočena dolžina majice je taka, da povezujete mednožje spredaj in zadaj.

Lep dan za www.different.cz, želi Nikol.

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev, prilagajanje oglasov in analizo prometa. Več informacij