+386 1 77 74 787 (med delavniki, 9-15)

Modni nasveti

Kaj je trajnostna moda?

  16. 04. 2020      Kako se obleči

Pozdravljeni,

na vaši strani sem našel več izdelkov z imenom ECO in omenjate tudi koncept trajnostne mode. Bi mi lahko natančno povedali, kaj ta oznaka pomeni in katere blagovne znamke pokriva?

Hvala

Tereza H.

Odgovor

Dragi Terezo,

Ja! Dejansko smo pred kratkim razširili izbor blagovnih znamk na Different.cz po organskih izdelkih!

Vemo, da je modna industrija na svetu najbolj onesnažujoča panoga. In ker imamo radi svoj planet, smo se odločili, da bomo začeli sodelovati z blagovnimi znamkami, ki jim pravijo trajnostna ali poštena moda.

Trajnostna moda je še posebej pod okriljem blagovnih znamk, ki si prizadevajo za zmanjšanje ogljičnega odtisa, kar poglablja globalno segrevanje in ne prispeva k celotnemu ekosistemu. Vendar te blagovne znamke ne pozabijo na materiale, ki se uporabljajo v proizvodnji. Oblačila so narejena iz inovativnih materialov in naravnih ali recikliranih vlaken. Nekateri materiali so pogosto certificirani kot organski ali veganski , to velja tudi za obutev. Nadzira se tudi poraba vode, ki se uporablja v proizvodnji, kar blagovne znamke poskušajo zmanjšati. Poštena moda ne pozablja na delovne pogoje zaposlenih v proizvodnji. Brez otroškega dela!

Na primer, odkrijte:

Pridobite modo z dobrim občutkom!

Bež balerina metuljček

Markéta želi lep dan ekipi Team Different.cz

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev, prilagajanje oglasov in analizo prometa. Več informacij