+386 1 77 74 787 (med delavniki, 9-15)

Modni nasveti

Iz katerih so narejene organske zložljive vrečke?

  20. 02. 2020      Kako se obleči

Pozdravljeni,

V e-trgovini sem videl, da ponujate zložljive vrečke LOQI. Glede na oznako pravijo, da je ekološka, vendar se mi zdi plastična. Ali lahko te torbe res velja za izdelek trajnostne mode?

Hvala

Daniela Š.

Odgovor

Pozdravljena Daniela!

Hvala za zanimiv predlog. Z veseljem bomo predstavili materiale te okolju prijazne vrečke in razložili, kakšna je njena trajnost.

Predstavljamo si poliestrsko tafeto!

Zahvaljujoč temu materialu LOQI torba zdrži in lahko nosi vse! Trajnost pomeni tudi "nositi, kolikor je mogoče", to je preprosto za popolno trganje! Ker je Polyestrer odporen proti kemikalijam, odrgninam in vlečenju, bo trajal dlje časa. Poleg tega ga lahko perete samo ročno, zato porabite manj vode kot za pranje bombažnih tkanin. Ko vam ne bo več v pomoč, lahko torbe enostavno reciklirate. Ta material se uporablja za izdelavo gradbenega materiala in še veliko več.

In to je TPU!

Drug junak torbe LOQI je termo poliuretan. Elastičen, zračen, vodoodporen, odporen proti udarcem, odporen proti obrabi, odporen na olje ... in sčasoma ne spreminja barve! To je velika stvar, kajne?
TPU ni strupen, uporablja se tudi v biomedicini. Tega materiala ne smete zamenjati s PVC ali PET, ki so škodljivi tako za ljudi kot za okolje! Poleg tega ga je mogoče tudi reciklirati; material lahko raztapljamo in oblikujemo znova in znova!

plus ...

Tisk brez vode

Vsi izdelki te blagovne znamke so natisnjeni brez uporabe vodnih in ekoloških črnil, na kar smo lahko ponosni s certifikatom STANDARD 100 podjetja OEKO-TEX®.

In kako je videti v tovarni?

LOQI proizvajajo na Kitajskem, v družinski tovarni s 150 zaposlenimi. Vendar družinska tovarna še ne pomeni, da blagovna znamka zaposluje otroke! ;) LOQI se ponaša z akreditacijo BSCI, ki vsem zaposlenim zagotavlja zdravo delovno okolje, primerno plačilo, varnost in poštene pravice do zaposlitve. LOQI preprosto izdeluje izdelke, ki jih imajo ljudje in narava radi!

Vas zanima etični pristop te blagovne znamke? Pridobite čudovito torbo zase! TUKAJ

Rezultat slike za loqi

Lep dan

Markéta za Team Different.cz

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev, prilagajanje oglasov in analizo prometa. Več informacij