+386 1 77 74 787 (med delavniki, 9-15)

Črni petek

  29. 01. 2019      Iz sveta mode

Kaj je Črni petek, zakaj bi kupovali med tem praznikom, kako se je vse začelo in kdaj bo letošnji Črni petek, boste izvedeli v tem članku. Ta dan že zvonite v dnevniku in Črni petek je praznik vseh šopaholikov.

Črni petek

Kaj je Črni petek?

Preprosto bi lahko rekli, da se v Črni petek začenja božični nakupovalni pas, z obdobjem prodaje in popustov tako v spletnih kot tudi spletnih trgovinah. Prazne police, pretepi pred oddelki in kilometrske čakalne vrste na blagajni. Tako je videti v ZDA in Kanadi. Črni petek izvira iz Združenih držav Amerike. Vedno je dan po zahvalnem dnevu, četrti petek v novembru. Letos Črni petek izide 29. novembra.

Kako se je vse začelo?

Zakaj "Črni petek"? Obstaja veliko zgodb o imenu Črni petek, ena od njih pravi, da je zahvalni dan v ZDA tradicionalno spremljala velika zmeda, saj so se ljudje pretakali po nakupih. Dan je bil v šestdesetih letih zaradi zastojev in drugih prometnih težav dan črn.

Apple je leta 2011 na Češkem predstavil tradicijo Črnega petka , saj je ponujal več izdelkov s popustom. Od takrat je to idejo prevzelo več čeških trgovin in danes lahko izkoristite ponudbe s popustom v skoraj vseh trgovinah in e-trgovinah. Poleg tega ste lahko prepričani, da ne boste mogli izbrati svojih kosov. Največ z miško in tipkovnico.

Objavil: Differenta Team

Vam je všeč članek?

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev, prilagajanje oglasov in analizo prometa. Več informacij