+386 1 77 74 787 (med delavniki, 9-15)

12 pravil gospodov, ki bi se jih morali držati!

  15. 06. 2018      Iz sveta mode

Gospodje, sprijaznimo se z eno stvarjo. Gospodje bodo ženske vedno radi. A zdi se, da je po svetu vedno manj in manj teče. Tu lahko pridejo oblačila za pristne stilske gospodje in kako jih dopolniti z ustreznim vedenjem, bo danes povedal. Lahko bi rekli, da so bili gospodje v zadnjih letih izjemni posamezniki in so RAZLIČNI. Gospodje so imeli svoja pravila, svoj red, zaradi katerega je svet veliko lepši. In vendar ni velikih čudežev. Spomnimo jih in pomislimo ...

pravila gospodje

1) Vstanite, ko ženska vstopi v sobo

Pred tem je vsakič, ko je ženska vstopila v sobo, moški ali starejši moški vstal, da bi pokazal, da jih čim bolj spoštuje. Da bi pokazali nekaj spoštovanja in ponižnosti. V današnjem nadtehničnem svetu nihče ničesar ne opazi in čim bolje pogleda svoj pametni telefon, a še danes je takšno dejanje na mestu. Vsaj vsaj sebi boste pomagali, ko boste razvijali več gibanja in s tem prosim ne le osebo, ki vstopi v sobo, ampak tudi vaše telo. In če si nanjo zasukate oči, bi morali vstati vsaj, ko gost stopi v vašo pisarno.

2) Hodite zraven ženske, ki je vedno bližje cesti

V času, ko svet še ni imel tako izpopolnjenega sistema kanalizacije in odpadne vode, so se gospoda v dolgih plaščih naučila hoditi poleg ženske, vedno bližje cesti. In iz enega preprostega razloga se ženska ne bi pljuskala, ko bi kočija ali avtomobil tekla skozi lužo. Danes bi to situacijo lahko prevedli, ne pa da bi jo v svojem razkošnem "vozičku" s hitrostjo 100 km povozili kakšna "nečloveška" vožnja, ki bi jo morda poskušala pritegniti na ta način.

3) Držite ženska za vrata

Ženske so prej nosile velike zajetne suknje , večinoma s kopitami, ki so jih morale držati, ko so vstopile v voziček ali vstopile skozi vrata. Moški je torej ženski vedno odprl vrata in preprečil, da bi bilo tako težko. Kar je bilo danes res, in ne samo na poročni dan. Danes ženske, čeprav krila in obleke s kopitami ne nosijo toliko, nosijo krila, kratka in razgaljena, zato je vsaj priporočljivo odpreti vrata avtomobila, hkrati pa obdržati svoje telo, da mimo križcev ne bi mimoidoči.

4) Pomagajte ženski za mizo

Popolnoma samodejno je bilo, da je moški ženski vedno pomagal sedeti za mizo. Ženska je sedela obrnjena proti sobi, moški pa je vedno sedel s hrbtom, da ga ne bi imel prednost - ženska je bila motena. V današnjem svetu to ni grožnja, ko imamo na TV kosilo ali večerjo, kaj pa, če pomislite, gospodje?

5) Sedite po tem, ko je ženska sedla

Prej je bilo običajno, da je moški sedel na svojem sedežu, preden so se vse ženske, ki so delile mizo z njim, umirile. Trenutno to ne deluje tako veliko, vendar lahko to gesto vseeno opazite v oddaji Jana Krausa, kjer Jan vedno počaka, da se njegov gost umiri, nato pa sedi.

6) Pomagajte ženski iz plašča ali v njem

Pred tem so ženske nosile več slojev oblačil, pod njimi pa zelo neudoben steznik. In tako je moški zaradi svojega omejenega gibanja vedno pomagal ženiti, da se obleče in sleče. Stezniki se ne nosijo več, a kljub temu bi ženska vsaj za pomočni plašč izgledala dobro.

7) Vedno pojdite po stopnicah, da bi videli žensko

Zaradi visokih petah in dolge obleke, ki so jo ženske običajno nosile, so se moški vedno spustili po stopnicah do ženske, da bi preprečili kakršne koli poškodbe in padce na moškega. Če ima ženska zdaj kratko mini krilo, se lahko to pravilo zaradi znanih razlogov krši.

8) Pomagajte ženski z vrečkami

To pravilo ne velja za ženske torbice . Toda tudi to je mogoče razumeti v nekaterih primerih.

9) Žensko držite za dežnik, ko dežuje

Ko dežuje, gospod drži dežnik nad žensko in se ne moti, ker ni sladkor.

10) Nosite suknjič, če se ženska trese od mraza

Če je gospod videl, da je ženska nekoliko prehlajena, je takoj in hitro odpel suknjič in ji jo ponudil. Tudi to bi moralo biti dandanes običajno. In ko ne boste oblekli suknjiča, gospodje, verjemite, da ne bo zaničeval niti moške jopice .

11) Žensko spremljajte, kadarkoli jo potrebuje

Gospod je ženo vedno spremljal do vrat ali do avtomobila, da bi se prepričal, da ni zaskrbljen zanjo. Ker prej niso bili mobilni, da bi napisali smsk. In zaradi njene varnosti. Neprestano delajte, gospodje, potem se lahko zgodi, da vam draga polovica ne bo poslala kosa.

12) Niti sanjajte, da ne boste prizadeli ženske

Gospod ne bi nikoli, nikoli, pomislil, da bi udaril žensko.

Dno črte, čas se nenehno spreminja, razvija in mi z njim. Nekatere od teh stvari, ki so bile prej del življenja naših prednikov, nam ne bodo prišle tako pogoste in jasne. Toda včasih je lepo pomisliti, da bi lahko naredili ta svet malo lepši ...

Objavil: Differenta Team

Vam je všeč članek?

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev, prilagajanje oglasov in analizo prometa. Več informacij